Országos Nemzetközi Jogi Jogesetmegoldó Verseny

2010 során került sor az első Intézményközi Nemzetközi Jogi Jogesetmegoldó versenyre a Budapesti Corvinus Egyetem Közigazgatás- és Társadalomtudományi, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi, valamint a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Kossuth Lajos Hadtudományi Karának részvételével. Azóta minden évben megrendezzük az azóta immáron országosnak minősíthető, két szemeszterre elosztott megmérettetést.

A 2022-2023. tanévben immár tizenharmadik alkalommal rendezzük meg az országos versenyt, és a kialakult gyakorlat szerint jelentkezhet arra a résztvevő intézmények bármelyik, nemzetközi jogi tárgyat már teljesített, vagy azt jelenleg tanuló hallgatója.

Az egyes intézmények részvételéről érdeklődjenek a nemzetközi jogot oktató kollégáktól, illetve a szervezőktől! A szervezők természetesen örömmel fogadják eddig részt nem vett felsőoktatási intézmények jelentkezését is!

A szervezőbizottság a 2022-2023. tanévben:

Csapó Zsuzsanna (NKE ÁNTK / KRE ÁJK)
Hárs András (NKE ÁNTK)
Lattmann Tamás (UNYP / TPFK)
Molnár Tamás (EU Alapjogi Ügynöksége / BCE NKT)

A verseny szervezői intézményenként:

A verseny egy intézményen belüli, és két intézményközi fordulóból áll, melyek közül egy írásbeli, egy pedig szóbeli. A versenyen a résztvevők egy komplex, fiktív jogesettel kapcsolatban feltett kérdések alapján adnak számot tudásukról, érvelési képességeikről.

Bővebb tájékoztató, segítség, illetve az első fordulóban vizsgálandó jogeset itt elérhető:

Elküldési határidő:
2022. december 30, 23:59

A megoldásokat a nemzetkozijog.verseny@gmail.com e-mail címre küldjék, a tájékoztatóban leírtaknak megfelelő formátumban!


A versenyhez kapcsolódó utolsó bejegyzések:

Jogesetmegoldó verseny 13. alkalommal, a 2022-2023 tanévben!

Az Országos Nemzetközi Jogi Jogesetmegoldó Verseny előző évének lezárása után ezennel kiírjuk a következő, aktuális tanévi változatot! Idén – az eddigi tapasztalatokból kiindulva – kissé megtolt első fordulós határidővel írjuk ki az aktuális kiadást. Reméljük, minél többen találják érdekesnek az idei évre készített jogesetet is, és annak megoldásával legalább annyi hasznos időt töltenek, mint mi…

Jogesetmegoldó verseny a 2021-2022 tanévben is

Nemrég zártuk le az Országos Nemzetközi Jogi Jogesetmegoldó Verseny előző tanévét, a koronavírus-járvány miatt újra őszre tolt, de jelenléti döntőjével, és máris kiírjuk a következő tanévi változatot! Reméljük, hogy az idei tanévben már a “normális” menetrendben, tavasszal jelenléttel, maszkok és egyéb szükséges védő intézkedések nélkül – de az biztos, hogy töretlen lelkesedéssel a szervezők és…

Jogesetmegoldó verseny, II. (online) forduló

A verseny pénteki második (online) fordulója március 26-án, pénteken 15-19 óra között zajlik majd.Azt szeretnénk kérni, hogy 14.45-kor jelentkezzenek az online Zoom találkozóba, amit e-mailen megkaptak. Ha mindenki “megérkezett”, rövid eligazítást tartunk a továbbiakról. Ezután négy óra áll rendelkezésükre. Az online Zoom találkozó végig aktív marad, ott végig “felügyelet” áll rendelkezésre, ha kérdés vagy probléma…

Nemzetközi jogi jogesetmegoldó verseny az idei tanévben is

Nemrég zártuk le az Országos Nemzetközi Jogi Jogesetmegoldó Verseny 2019-2020-as versenyévét, aminek a döntőjét a koronavírus-válság miatt őszre voltunk kénytelenek halasztani. Viszont az élet nem állhat meg, az idei tanévben is lesz verseny, annak kiírása most jelent meg. A versenyről, az idei jogesetről és kiírásról többet a verseny oldalán lehet megtudni.

Jogesetmegoldó verseny döntő – szeptemberre halasztva

Tekintettel a kialakult válsághelyzetre, a szervezők úgy döntöttek, hogy a jogesetmegoldó verseny szóbeli döntőjére szeptember során kerítünk sort. A második forduló eredményéről és a döntő résztvevőiről hamarosan közvetlen értesítéseket is küldünk. Lehetőségeihez képest kérjük, hogy mindenki maradjon otthon!

%d blogger ezt szereti: