Országos Nemzetközi Jogi Jogesetmegoldó Verseny

2010 során került sor az első Intézményközi Nemzetközi Jogi Jogesetmegoldó versenyre a Budapesti Corvinus Egyetem Közigazgatás- és Társadalomtudományi, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi, valamint a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Kossuth Lajos Hadtudományi Karának részvételével. Azóta minden évben megrendezzük az azóta immáron országosnak minősíthető, két szemeszterre elosztott megmérettetést.

A 2021-2022. tanévben immár tizenkettedik alkalommal rendezzük meg az országos versenyt, és a kialakult gyakorlat szerint jelentkezhet arra a résztvevő intézmények bármelyik, nemzetközi jogi tárgyat már teljesített, vagy azt jelenleg tanuló hallgatója.

Az egyes intézmények részvételéről érdeklődjenek a nemzetközi jogot oktató kollégáktól, illetve a szervezőktől! A szervezők természetesen örömmel fogadják eddig részt nem vett felsőoktatási intézmények jelentkezését is!

A szervezőbizottság a 2021-2022. tanévben:

Csapó Zsuzsanna (NKE ÁNTK / KRE ÁJK)
Hárs András (NKE ÁNTK)
Lattmann Tamás (UNYP / TPFK)
Molnár Tamás (EU Alapjogi Ügynöksége / BCE NKT)

A verseny szervezői intézményenként:

A verseny egy intézményen belüli, és két intézményközi fordulóból áll, melyek közül egy írásbeli, egy pedig szóbeli. A versenyen a résztvevők egy komplex, fiktív jogesettel kapcsolatban feltett kérdések alapján adnak számot tudásukról, érvelési képességeikről.

Bővebb tájékoztató, segítség, illetve az első fordulóban vizsgálandó jogeset itt elérhető:

Elküldési határidő:
2021. december 17, 23:59

A megoldásokat a nemzetkozijog.verseny@gmail.com e-mail címre küldjék, a tájékoztatóban leírtaknak megfelelő formátumban!


A versenyhez kapcsolódó utolsó bejegyzések:

Jogesetmegoldó verseny a 2021-2022 tanévben is

Nemrég zártuk le az Országos Nemzetközi Jogi Jogesetmegoldó Verseny előző tanévét, a koronavírus-járvány miatt újra őszre tolt, de jelenléti döntőjével, és máris kiírjuk a következő tanévi változatot! Reméljük, hogy az idei tanévben már a “normális” menetrendben, tavasszal jelenléttel, maszkok és egyéb szükséges védő intézkedések nélkül – de az biztos, hogy töretlen lelkesedéssel a szervezők ésBővebben: “Jogesetmegoldó verseny a 2021-2022 tanévben is”

Jogesetmegoldó verseny, II. (online) forduló

A verseny pénteki második (online) fordulója március 26-án, pénteken 15-19 óra között zajlik majd.Azt szeretnénk kérni, hogy 14.45-kor jelentkezzenek az online Zoom találkozóba, amit e-mailen megkaptak. Ha mindenki “megérkezett”, rövid eligazítást tartunk a továbbiakról. Ezután négy óra áll rendelkezésükre. Az online Zoom találkozó végig aktív marad, ott végig “felügyelet” áll rendelkezésre, ha kérdés vagy problémaBővebben: “Jogesetmegoldó verseny, II. (online) forduló”

Nemzetközi jogi jogesetmegoldó verseny az idei tanévben is

Nemrég zártuk le az Országos Nemzetközi Jogi Jogesetmegoldó Verseny 2019-2020-as versenyévét, aminek a döntőjét a koronavírus-válság miatt őszre voltunk kénytelenek halasztani. Viszont az élet nem állhat meg, az idei tanévben is lesz verseny, annak kiírása most jelent meg. A versenyről, az idei jogesetről és kiírásról többet a verseny oldalán lehet megtudni.

Jogesetmegoldó verseny döntő – szeptemberre halasztva

Tekintettel a kialakult válsághelyzetre, a szervezők úgy döntöttek, hogy a jogesetmegoldó verseny szóbeli döntőjére szeptember során kerítünk sort. A második forduló eredményéről és a döntő résztvevőiről hamarosan közvetlen értesítéseket is küldünk. Lehetőségeihez képest kérjük, hogy mindenki maradjon otthon!

%d blogger ezt szereti: